ELADÓ SASHEGYI TELEK
Rejtett paradicsom a város szívében

MENÜ

Budapesten, a Sashegy dél-nyugati lejtőjén tulajdonostól eladó vagy bérbeadó két – több mint 100 éve a családunk tulajdonában álló – telekrész.

"Ez az a hely, ahol az erő koncentrálódik, és az Ég és a Föld egysége érzékelhetővé válik."

A Sashegy csúcsán lévő természetvédelmi terület alatt, távol a város zajától, igazi rejtett paradicsom, mégis autóval 10 percre Budapest belvárosától!

Az egyik telek 804 m2, rajta felújítandó faház áll, a másik 1202 m2 + 16 m2 a közös használatú útból.

 

Kiknek javasoljuk?

 

Sashegy-imádóknak, a természet szerelmeseinek, akik mégis közel akarnak maradni a város szívéhez! Olyanoknak, akik – hozzánk hasonlóan – látják a közeljövő tendenciáit és önellátásra akarnak berendezkedni (saját konyhakert, gyümölcsfák, esetleg kútvíz, fafűtés, stb.)! Akik érzik: kell egy kert!

Akik szeretnének befektetni saját jövőjükbe, és akik akár mobilházban is gondolkodnak!

 

Jogi háttér:

Mindkét telek osztatlan közös tulajdon. A nagyobb telek esetében kizárólagos használati megállapodás áll rendelkezésre, minden tulajdonostárs által aláírva, jogutódokra is kötelező érvénnyel. Az egyes telkek természetben is geodéta által pontosan ki vannak tűzve, a kitűzési vázrajz a használati megállapodás részét képezi, valamint a Földhivatalban is a telek helyszínrajzának mellékleteként van számontartva.

A kisebb telek esetében a 11. ker. Újbuda Önkormányzatától, mint társtulajdonostól rendelkezünk egy nyilatkozattal, melyben elismerik, hogy a területhasználatunk az adott telekrészen (évtizedek óta elkerített kertben és faházban) valósul meg.

Mindkét eladó telek 1998 óta „E-TG turisztikai erdő” övezeti besorolású. Mindazonáltal a Dayka Gábor utcai nagy parcellán két lakóház és egy hétvégi ház is áll, így a régóta esedékes rendezés esetén a besorolás még változhat. A besorolás megváltoztatását a tulajdonostársainkkal együtt 2014 tavaszán kezdeményezni fogjuk, mivel erre idén júniustól EU-s szabályozás keretében is lehetőség van. 2014 júniusától ugyanis törvényben előírt módon minden övezeti besorolás érvényét veszti, így a területek övezeti átsorolását el lehet indítani.

 

További adatok:

A Dayka Gábor utcai teleknek 19 méteres utcafrontja van a Dayka G. utcán.

E telek esetében két bejárat is nyitható, a második a Brassó út felől, egy, a tulajdonostársak által közösen kialakított és használt belső útról.

Az Őrség utcai telken álló régi faház évtizedek óta ott áll, ezért fennmaradási engedélyre jogosult. A tulajdonosnak ezt joga van felújítani, azonos alapterületen (kb. 25 m2).

A Dayka Gábor utcai telken be van vezetve a víz és a villany. Az Őrség utcai telken be van vezetve a víz, a villany megoldható. Gáz és csatorna mindkét telek esetében a Dayka G. utcában.

 

Irányárak:

 

Őrség utcai faházas telek (804 m2): 20.500.000 Ft

 

Dayka Gábor utcai telek (1218 m2): 40.500.000 Ft

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet